Architecture Plus
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Exercitiul nr.2 – SPATIU INTERIOR / EXTERIOR

2 participanți

In jos

Exercitiul nr.2 – SPATIU INTERIOR / EXTERIOR Empty Exercitiul nr.2 – SPATIU INTERIOR / EXTERIOR

Mesaj  Shine Vin Feb 05, 2010 12:30 am

OBIECTUL STUDIULUI

Fiecare student va trebui, in cadrul exercitiului sa elaboreze o compozitie spatiala simpla, avand la baza elemente structurale din lemn, avand drept functie un adapost intr-un parc. Nu se pun nici-un fel de conditii legate de caracteristici regionale ale arhitecturii. Din contra se mizeaza pe inventivitatea si creativitatea studentilor in a investiga noi forme de expresie arhitecturala chiar in afara celor recunoscute ca traditional specifice structurilor din lemn.

ELEMENTE DE TEMA

Spatiul acoperit va avea o suprafata totala de circa 200 mp si va fi dezvoltat strict pe parter, pe un teren plat, fara nici-o denivelare. Amplasarea intr-un parc trebuie sa constituie argumentul inexistentei in proximitate a unor alte constructii, singurul element determinant pentru logica arhitecturii propuse fiind elementul natural.

Studentii au insa libertatea de a-si imagina plasarea obiectului propus fie intr-o zona dens plantata (un luminis), fie pe malul unei ape (un mic parau sau lac in cadrul parcului), fie intr-o zona mai dens circulata, langa o alee.

Cadrul ales va justifica conceptual solutia de conformare a obiectului arhitectural propus. Prin urmare studentii propun cadrul natural cu care obiectul propus intra intr-un dialog spatial, formal si conceptual, acest lucru trebuind sa se „citeasca” in proiectul propus.

Structura portanta a obiectului arhitectural va fi realizata exclusiv din lemn, pe sistem schelet, cu stalpi si rigle, cu o trama regulata. Distanta intre stalpi va fi de maxim 4,0m, dimensiunile stalpilor putand fi de 15×15cm. Stalpii si grinzile vor fi liniare, fiind excluse elementele spatiale sau compuse.

Elementele verticale ale structurii pot fi realizate si din pereti structurali din lemn. Acoperirea poate fi in panta sau nu, dupa cum conceptul ales o cere. Nu se admit alte materiale precum betonul, metalul sau piatra decat ca elemente nestructurale.

Elementele functionale obligatorii sunt urmatoarele:

- Zona de acces, evidentiata ca atare. Accesul poate fi unul singur sau nu in functie de solutia aleasa si relatia cu elementul natural.
- Zona de grup sanitar, marcata printr-un volum simplu, necompartimentat, avand o inaltime de numai 2,50m si dimensiunile minimale de 2,0 x 2,0m.


Studentii pot imagina afectarea unor suprafete din cadrul adapostului unor functiuni temporare – loc de odihna, belvedere, loc de citit, bar – fara a fi necesar ca aceste zone sa fie mobilate sau dotate, dar care sa fie orientate prin deschideri, eventual terase descoperite, catre elementul natural intr-o maniera care sa permita tipul de utilizare imaginat.

Exista libertate totala in ceea ce priveste modul de dispunere a compartimentelor, inchiderilor, compartimentarilor, golurilor, etc. Nu se vor utiliza elemente formale curbe. Toate elementele structurale si nestructurale vor fi liniare sau plane. Pardoseala va fi ridicata de la sol cu 15cm si va fi perfect orizontala.
Shine
Shine
Admin

Mesaje : 54
Data de inscriere : 02/02/2010

https://arhiplus.forumgratuit.ro

Sus In jos

Exercitiul nr.2 – SPATIU INTERIOR / EXTERIOR Empty Proiect Nr. 2

Mesaj  ArhGB Vin Feb 05, 2010 10:20 pm

Momentan, sunt singurele imagini ce le-am gasit de la acest proiect. Nu sunt cele mai reusite. Mby more soon lol!

Plan, Plan de situatie

Exercitiul nr.2 – SPATIU INTERIOR / EXTERIOR 75974501

Elevatii

Exercitiul nr.2 – SPATIU INTERIOR / EXTERIOR 67063566
ArhGB
ArhGB

Mesaje : 21
Data de inscriere : 02/02/2010
Varsta : 33
Localizare : high*

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum